|
کد مطلب: 182259
هيکل: کشورهاي خليج فارس از ايران مي ترسند
تاریخ انتشار : 1394/04/30 21:32:52 نمایش : 1248
نويسنده و روزنامه نگار جهان عرب گفت که همه کشورهاي جنوب خليج فارس در ترسيدن از ايران اتفاق نظر دارند و ضعيف تر از آن هستند که براي توافق هسته اي مانع تراشي کنند.
 به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، "محمد حسنين هيکل" در مصاحبه با روزنامه "السفير" لبنان در باره موضع کشورهاي عضو شوراي همکاري درقبال توافق ايران و ۵+۱ تاکيد کرد:عربستان و کشورهاي خليج فارس ضعيت تر از آن هستند که براي توافق هسته اي مانع تراشي کنند؛ اما ممکن است به آمريکايي ها شکايت کنند و توافق را خيانت به خود بدانند.
وي بيان کرد: اماراتي ها تاکنون موضع مثبتي اتخاذ کرده اند؛ اما بايد به رفتار اين کشورها دقت کنيم نه به مواضع آنها. همه آنها در ترسيدن از ايران توافق نظر دارند و در برهه اخير عليه نيت ايران تشکيک کرده اند.
هيکل يادآور شد: هر کشوري که چرخه غني سازي را تکميل کند بعد از ۶ ماه قادر به ساخت بمب هسته اي خواهد بود، اما ايران متعهد شده که علي رغم داشتن دانش هسته اي سلاح هسته اي توليد نکند.
وي افزود: کشورهاي امارات و قطر نيز براي ورود به اين عرصه ابراز تمايل کرده اند اما فرق است ميان کسي که يک فناوري را صرفا خريداري کند با کسي که به آن علم و اشراف دارد.
وي در بخش ديگري از گفت و گو درباره اوضاع کشورهاي عربي ، خاطرنشان کرد:کشورها ذهنيت حاکمان را مي سازند و نه برعکس زيرا عنصر تاثيرگذار جامعه است. کشورهايي مانند آلمان وضعشان از ما هم بدتر بود. تجزيه شد و بعد از جنگ جهاني دوم ويران گرديد اما ملت آن تفکر اراده مستقل را داشت.
روزنامه نگار و پژوهشگرمصري افزود: مشکل ما در جهان عرب اين است که ميان مسوولان کسي را پيدا نمي کني که اراده اي براي ساخت تاريخ داشته باشد. خليج فارس مهمترين و ثروتمندترين منطقه است اما مصر و شام مشکلات زيادي دارند. مغرب عربي هم در مشکلات خود غوطه ور شده پس به کجا مي توان اميدوار بود... به سودان؟
هيکل با بيان اينکه جهان عرب به کلي دچار خلا شده است، خاطرنشان کرد: يک طرز تفکر فروپاشيده وجود دارد و نيروهاي منطقه اي ظهور يافته اند. قدرت جانشين يا طرز تفکر جانشين هم نيامده است.
وي افزود : هيچ کس صداقت و منطق کافي در جهان عرب ندارد و اين منطق جايي در خارج از جهان عرب گم شده است. همه سخن هاي زيبا به زبان مي آورند، اما هيچيک معني حرف خود را هم نميدانند و ارزيابي واقعي نسبت به منطقه و اوضاع جهان ندارند.
وي تاکيد کرد : در ايران مي دانند در جهان و در اطرافشان چه مي گذرد. انقلاب ايران توانست اصول فرهنگ و تمدن ايراني و فارسي را حفظ کند. آنها در حال پيشرفت بودند و انتقال در ميانشان به راحتي صورت مي گرفت. اين اتفاق در دو کشور مي توانست رخ دهد که يکي ايران است و ديگري مصر و تا حدودي هم ترکيه... وطن هاي واقعي اين سه کشور هستند و باقي مانند نقش و نگارهاي ميان اين طرح هاي اصلي هستند.
وي افزود: نه آمريکا مي تواند ايران را ناديده بگيرد و نه ايران امريکا را. کمي عادي سازي بين آنها خوب است اما حجم زيادي تناقضات ميان آن دو وجود دارد. من معتقدم کوبايي ها رفتار خوبي با آمريکا داشتند و به هيچ عنوان تابع آن نشدند.
اين پژوهشگر جهان عرب درباره تجاوز عربستان به يمن يادآور شد : که عربستان سعودي نمي تواند وارد خاک يمن شود و در مرداب آن کشور غرق خواهد شد.
وي با بيان اينکه نمي دانم چطور و چه وقت مصائبي که جهان عرب گرفتار آن شده پايان مي يابد، خاطرنشان کرد : سعودي ها در مرداب يمن غرق خواهند شد. اگرچه دو استان يمن را تحت کنترل گرفته اند اما نمي توانند وارد خاک آن شوند زيرا قبايل يمني به خوبي همديگر را مي شناسند و سعودي ها به ناچار حمله را از خارج ادامه خواهند داد.
وي همچنين با انتقاد از نبود تفکر درست در ميان کشورهاي عربي، پايان بحران در اين کشورها را مستلزم گذشت زماني بين ۱۲ تا ۱۵ سال ذکر کرد.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|